Precis som hos de flesta andra vetenskapliga områdena finns det förstås faktaböcker och andra former av litteratur på ämnet astrologi. Dessutom finns det förstås en rad listor av böcker som har med astrologi att göra också, för den som letar efter lite extra inspiration.

Litterära verk om astrologi

Människan har fascinerats av astrologi lika länge som vi har funnits på planeten. Astrologin som vetenskapligt område utvecklades samtidigt som pyramiderna började byggas, kanske till och med något tidigare än så. Stjärnor och himlen fortsätter att väcka frågor och i en stor del av litteraturen finns det olika svar.

Astronomi och astrologi har länge gått hand i hand. Tidigare genom historien var kungens närmaste astronom och hans närmaste astrolog. Det kan du läsa mer om i både facklitteratur om astrologi och i skönlitterära verk. Som vetenskapligt område hänger det förstås också ihop med astronomin och andra vetenskapliga områden som är besläktade med himlen, stjärnorna och planeterna. Ofta förekommer det inslag av både matematik och fysik inom både astrologin och kanske ännu mer inom astronomin.

Det kan vara svårt att hitta bra böcker om astrologi, men som nämnt ovan finns det bra listor att ta del av. Ett annat sätt att hitta intressant litteratur på ämnet är att läsa forskningsartiklar och tidskrifter.

Divi