Att läsa böcker digitalt blir vanligare. Dels på grund av enkelheten och snabbheten, men också på grund av ljudböcker som tar alltmer mark i hela Norden. Att läsa böcker på det traditionella sättet har dock fortfarande sina fördelar och kommer antagligen aldrig dö ut och helt och hållet, även om intresset kanske går upp och ned. Mysfaktorn, prissättningen, utbudet och miljöpåverkan är alla aspekter som kan spela när du bestämmer dig hur du vill läsa dina favoritböcker.

Med smarta transportlösningar från till exempel Fraktus kan företag hålla nere sina fraktkostnader och på så vis konkurrera med digitala lösningar. Fraktkostnad och transporttid är de två aspekter som talar emot traditionella pappersböcker. Men när den digitala utvecklingen går framåt så går även transportbranschen framåt. Billigare, säkrare, snabbare och mer miljövänliga fraktsätt utvecklas hela tiden.

I slutändan handlar det om vad du är ute efter, hur länge du kan vänta och hur mycket plats du har hemma. Det finns få saker som är så harmoniskt i hemmet som ett bibliotek, och att skapa ett eget bibliotek kan vara kul både för litteraturälskare och inredningsintresserade. När det kommer till praktiska lösningar och snabbhet är det så klart inget som slår att kunna klicka hem en bok och börja läsa den 10 sekunder senare på din läsplatta. Båda sätten har sina för- och nackdelar.

Divi