Ett av de ledande bokförlagen gällande både faktaböcker om kultur och andra former av facklitteratur är bokförlaget Natur och Kultur, självklart finns det andra bra bokförlag också. Men, de är ledande på marknaden just när det gäller facklitteratur.

Faktaböcker måste inte vara tråkiga

Oavsett om du redan har en uppsjö av kurslitteratur på ämnet teater, musik eller kultur eller om du inte har en enda faktabok i din bokhylla så passar kulturrelaterad litteratur alla. De flesta har någon form av koppling till kultur, antingen exempelvis samhällskulturen och klimatet eller något av de vanligaste konstnärliga uttrycken.

Det finns både faktaböcker på området som är skrivna av yrkesverksamma. Till exempel finns det böcker om musik som är baserade på olika artisters egna upplevelser, de finns både som biografier och som mer vetenskapligt skrivna varianter. Det finns också litteratur som med enkla medel beskriver hur du kan förbättra dina konstnärliga uttryck, exempelvis böcker för dig som vill lära dig ett nytt instrument eller skriva en helt egen bok.

Att uppleva kultur på olika sätt och att läsa om dem öppnar många nya dörrar för de flesta. De bidrar med både nya kunskaper och nya perspektiv.

Divi