Här har vi samlat några av de böcker som ligger högt på topplistorna i början av 2020. Det är en faktabok, en självbiografi och två deckare.

Hjärnstark av Anders Hansen

Anders Hansen är överläkare i psykiatri. Hans sommarprat i P1 från sommaren 2019 har över 2,4 miljoner poddlyssningar. I boken Hjärnstark visar Anders på vikten av att regelbundet röra på sig för att din hjärna ska må så bra som möjligt. Med hjälp av forskning visar han på att den bästa hjärngympan är fysisk aktivitet.

När du läser den här boken kommer du definitivt att vilja röra på dig mer. Du kan skaffa en Jacka med tryck för att ytterligare motivera dig själv till att bli mer fysiskt aktiv. I boken får du konkreta tips på hur du ska röra på dig för att uppnå de positiva effekter som forskningen har visat att din hjärna får av fysisk aktivitet.

I allmänhetens tjänst av Edward Snowden

Edward Snowden är CIA-agenten som 2013 chockade världen genom att han lämnade CIA och avslöjade vad USA:s regering hållit på med i hemlighet. Snowden visade på att USA hade utvecklat verktyg för att kunna avlyssna alla telefoner, kunna läsa alla mejl och läsa alla textmeddelanden. Världen runt.

I allmänhetens tjänst får vi för första gången höra Snowdens hela historia från hans barndom i Maryland till hans topphemliga uppdrag inom CIA och NSA. Han berättar om hur han hjälpte till att skapa massövervakningssystemet och varför han bestämde sig för att bryta sig loss och avslöja allt. Det är en intelligent och spännande berättelse om vår tids största visselblåsare.

När du är färdig med Snowden och aktiverar din hjärna utifrån Hansens tips vill du kanske läsa något lite mer lättsamt och påhittat. Då kan kanske de här två böckerna kan vara något för dig?

Under nio nätter av Denise Rudberg

Under nio nätter är den nionde boken om Marianne Jidhoff. Böckerna går bra att läsa fristående men om du vill få en större förståelse för karaktärerna rekommenderas du att läsa hela serien i kronologisk ordning. Rudberg har tidigare främst skrivit inom genren romance. Böckerna hon skrivit om Marianne Jidhoff och det utredningsteam hon tillhör kallar hon elegant crime. De är deckare om brott i överklassmiljö. Den första boken kom ut 2010. Det är välskrivna böcker med intressanta karaktärer och spännande fall. Du får följa karaktärernas privatliv samtidigt som de utreder specialfall.

I boken Under nio nätter blir Marianne och hennes team kontaktade för att utreda ett gammalt självmord. Självmordet har begåtts av en känd livsstilsprofils man. Nu börjar den nuvarande sambon till livsstilsprofilen att känna sig hotad.

Hon som måste dö av David Lagercrantz

När Stieg Larsson gick bort fortsatte David Lagercrantz att skriva böckerna i Millenniumserien. Hon som måste dö är den sista boken i serien och vi får återigen följa Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist. I den här boken väver Lagercrantz samman maktspel på hög nivå och politiska skandaler med Himalayaexpeditioner, DNA-forskning och det organiserade näthatet.

Divi